BIOGRAFIE  LILY KOK

Zij werd geboren in Haarlem en ze wist al op zeer jonge leeftijd dat zij zangeres wilde worden. Op 6-jarige leeftijd zong ze op speeltuinfeesten. Sindsdien volgde ze zang-, dans- en acteerlessen. Ze brengt nog wekelijks een bezoek aan haar zangcoach Leny om de kwaliteit van haar stem optimaal te houden.

Een graag geziene gaste was zij bij het Haarlems Jeugdtheater. Daar deed zij optredens met het orkest van "The Harlem Cnats" in het Bavohuis, Concertgebouw en Stadsschouwburg.


Toen ze 15 jaar was trad ze voor het eerst op in een TV-uitzending van "Nieuwe Oogst", onder regie van Henk van der Molen en muzikale leiding van Ferry Wieneke. Ferry vroeg haar om in Hilversum in de Karseboom op te treden bij zijn dansorkest, waar o.a. John de Mol senior zanger en bassist was. Ook maakte zij haar eerste plaat o.l.v. Ferry, genaamd: "Geef mij een paard en een zadel" Cowboy Cowboy.

In 1961 werd zij vaste zangeres bij het Trio "De Rio's". Met hen werkte ze in restaurants en op party's door heel Nederland. Twee jaar later ontmoette ze Leo Kok (geen familie), een allround musicus en danser. Samen startten zij een floorshow als "He, She en the Piano". Dit werd een groot succes in Night Clubs in binnen- en buitenland, o.a. bij Bouwes, Kurhaus Scheveningen en in New York The Sabrah van Leo Fuld.

Bladeren door de biografie